Lęšių kotletai aka Mercimek köftesi

Tik Turkijoje atradau lęšius, anksčiau man jų vien pavadinimas neskaniai skambėdavo. Tačiau Ten atsisakyti pasiūlyto maisto net gražiausiais žodžiais nepavyks, tad paragavau tų lęšių.
O jie gi fantastiškai skanūs, ypač – jų kotletai (kurių nereikia kepti!)
mercimek

Lęšių kotletams reikės:
1 stiklinės raudonųjų lešių;
1 litro vandens;
2 stiklinės smulkaus bulguro;
2 svogūnų;
1 mažos stiklinės alyvų aliejaus;
1,5 šaukšto paprikų pastos (tokia aštri);
1 šaukštelio juodųjų pipirų;
pagal skonį raudonosios aštrios paprikos;
1 mažos stiklinės karšto vandens;
1,5 šaukšto pomidorų pastos;
1 pundelio petražolių;
6-7 svogūnų laiškų (arba gerokai daugiau);
1,5 šaukštelio druskos;
salotų lapų.

1. Nuplaukite lęšius ir užkaiskite juos litre vandens. Puodo dangtį palikite vos atvirą, kitaip gali sušusti. Virkite, kol lęšiai suminkštės, tačiau turi likti truputis vandens – jei susigers visas vanduo, kotletukai bus sausi.

2. Bulgurą supilkite į puodą plačiu dugnu ir sumaišykite su išvirusiais lęšiais. Viršų uždenkite folija ir palikite vėsti ir brinkti (apie 45 min.).

3. Kol vėsta lęšiai, smulkiai supjaustykite svogūnus ir dėkite juos į keptuvę, užpilkite aliejumi. Sudėkite paprikų ir pomidorų pastas, pipirus. Viską pakepinkite ir svogūnams vos apskrudus supilkite stiklinę karšto vandens. Pakaitinkite, kol viskas ims burbuliuoti.

4. Svogūnų ir prieskonių masę sumaišykite su lęšiais ir bulguru, vėl uždenkite puodo dangtį ir palikite pravėsti.

5. Smulkiai supjaustykite petražoles ir svogūnų laiškus ir palikite juos trumpam ramybėje.

6. Į lęšių masę įberkite druskos ir apie 10 min. minkykite lyg faršą. Suberkite svogūnus ir petražoles, minkykite dar 2-3 min. Jei masė per minkšta, svogūnai paleido sultis, ar liko vandens nuo kaitinimo, įberkite dar saują smulkaus bulguro, išminkykite. Iš masės formuokite pusės delno ar mažesnius rutuliukus arba ovalus, šiuos suspauskite tarp pirštų, kad įgautų formą.

7. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, kad dengtų dugną, ir ant jų dėliokite lęšių kotletukus. Pateikiant galite apšlakstyti citrinos sultimis.

Skanaus

2 Comments on "Lęšių kotletai aka Mercimek köftesi"

  1. gerbeja | 2013 10 19 at 12:39 |

    Nemėgstu lešių, bet dabar aišku kodėl. Tiesiog nemoku jų taip skaniai paruošti:)

  2. regina | 2013 11 26 at 15:32 |

    Esu ragavusi šį patiekalą Turkijoje.Įdomus skonis,patiko

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos