Prieš atbėgant šlapiam rudeniui – Kısır garnyras

Nepasibaigus šiltoms ir saulėtoms dienoms, pats laikas dar spėti pasimėgauti visokiais šašlykais lauke. Mėsą jau kaip nors išsikepsite ir be manęs, o štai garnyrą galiu pasiūlyti. Prie šašlykų dažniausiai patiekiami ryžiai, lauže keptos bulvės, bet kiek galima tą patį? Pabandom Kisirą, kurį sėkmingai išbandėme per kebabų balių dar vasaros pradžioje.

Kısır pagaminsite iš:

  • saujos svogūnų laiškų;
  • pundelio petražolių;
  • svogūno;
  • šaukšto pomidorų pastos;
  • šaukšto paprikų pastos;
  • 2,5 stiklinės karšto vandens;
  • 2 stiklinės smulkaus bulguro;
  • šaukštelio smulkintų mėtų;
  • šaukštelis aštrios paprikos dribsnių aka pulbiber;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • vienos citrinos sulčių;
  • pomidoro;
  • šaukštelio granatų sirupo;
  • trupučio alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia šiltu vandeniu nuskalaukite smulkų bulgurą (jo galite įsigyti turkiškų prekių parduotuvėse Vilniuje ir didesnėse Rimi, anksčiau būdavo ir Prismoj).  Supilkite kruopas į didelį puodą. Keptuvėje alyvuogių aliejuje minutę dvi pakepinkite pomidorų ir paprikų pastas, sumaišykite šią masę su karštu vandeniu ir visu tuo užpilkite kruopas puode. Mentele gerai išmaišykite bulgurą ir uždengę puodą palikite 25-30 minučių išbrinkti.
Išgerkite arbatos ir slenkant paskutinėms minutėms supjaustykite visus žalėsius gan smulkiai. Bulgurui išbrinkus ir kiek atvėsus, įmaišykite svogūną ir jo laiškus, petražoles, pomidorą (aš jo nemėgstu, tai ir nededu) ir visą kitą, gerai išmaišykite, net paspaudydami, kad visos daržovės tikrai paleistų sultikes. Suberkite prieskonius ir įspauskite citrinos sultis, įvarvinkite granatų sirupą. Labai gerai išmaišykite ir palikite visiškai atvėsti. Patiekite prie šašlykų ir kitų mėsos patiekalų.

Skanaus!

 

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos