Tešliniai cigarai su sūriu Sigara böreği

http://ksikeptuve.wordpress.com/ http://ksikeptuve.wordpress.com/

Tikriausiai dar nebuvo su Turkija susijusio renginio, kur nebūtų maždaug piršto (pradedant riebiu vaikelio baigiant ilgu kaulėtu pianisto pirštu) storio pyragėlių su sūriu. Kažkodėl turkams susišvietė, kad jie panašūs į cigaretes ir būtent taip ir pavadino: cigarečių pyragėliais. Tai puikus, lengvas užkandis prieš pagrindinį patiekalą, skaniai sukramtomas ir prie rakijos stiklo, ir prie įvairių sirupų ir limonadų (pvz., gruziniško Kazbegi). Cigarečių pyragėlius valgėm ir per Kebabų balių su G+ kompanija.

Taigi cigarečių pyragėliams reikės:

  • spring rolls tešlos – aišku, galima kankintis ir patiems gaminti tešlą, bet ar jūs turit laiko? Sukti irgi užtruks;
  • ~300g, gal mažiau fetos sūrio;
  • petražolių, trupučio vandens, pul biber, juodųjų pipirų pagal skonį;
  • aliejaus kepimui.


Springrolls tešlą, tą kvadračiuką, susipjaustykit į tris trikampius ir kiekvienam pyragiukui imkite po du sulipusius lapelius. Minkštą fetos sūrį sumaišykite su smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Man labai skanu, kai petražolių daug, be to ir prakandus gražiai atrodo. Ant tešlos trikampių tepkite sūrį. Tada truputį užlenkite plačiojo galo kampus, kad atrodytų kaip namelis su stačiu stogu, ir vyniokite nuo plačiojo galo. Kai jau liks tik smaigaliukas, pavilgykite jį vandeniu ir priklijuokite prie pyragėlio.

Tepam ir vyniojam. Iš vieno tešlos pakelio pyragėlių išeina visai nemažai.

Tepam ir vyniojam. Iš vieno tešlos pakelio pyragėlių išeina visai nemažai.

Kai jau susivyniojote visus pyragėlius, keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Nereikia, kad aliejus semtų kepinius, tiesiog kad nesviltų keptuvė, o pyragėliai galėtų gražiai apskrusti. Ir kepkite, kol pagels ir tešla pasidarys traški.
Jie žvėriškai skanūs vos pravėsę, praėjus kelioms minutėms nuo ištraukimo iš keptuvės. Bet cigarečių pyragėliai neva tai turėtų būti šaltas užkandis, taip kad pakentėkit. Skanaus.

Būkit atsargūs - pasilikit vietos pagrindiniam patiekalui

Būkit atsargūs – pasilikit vietos pagrindiniam patiekalui

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos