Debesų saldėsis pişmaniye

Toj šaly yra turbūt koks nesuskaičiuojamas skaičius saldumynų rūšių. Baklava, numylėta ir nuvalkiota turistų. Dar giliau iki kaulų smegenų įsiėdęs lokumas. Daugybė rūšių mielinių ir nemielinių pyragėlių su cukraus sirupu. Riešutai sirupe ir riešutai tešloje. Įvairiausi lediniai šerbetai ir ledai, kuriais erzinami pirkėjai. Tiesiog diabetiko košmaras ir mano rojus.
Tik didžiausia bėda, kad daugumos tų saldėsių įmanoma suvalgyti vieną, na du gabalėlius per kartą, kitaip kraujas virsta cukraus sirupu ar jautresnieji įsivaro alergiją riešutams.

čia pišmaniye debesis

čia pišmaniye debesis

Tačiau iš tų šimtų vardų išlenda pişmaniye. Toks milijonų saldžių siūlų voratinklis, lengvas kaip vasarinis debesis, įvyniojantis į pagundas kaip tas haremo merginos šydas. Galima jį supainioti su cukraus vata, bet pişmaniye ne tokia banali, ji kvepia prabanga. Tai labai panašus desertas į kinietišką ir korejietišką Drakono barzdą.
Ir vis tiek nesiryžtu imti ir jos pasigaminti. Visų pirma, viena ir nesugebėčiau – nupinti šį saldų pişmaniyos voratinklį reikia bent dviejų-keturių žmonių. Bet galima pabandyti.
pismaniye 009

Saldžiam pişmaniye debesiui reikės:

  • 1 kg cukraus;
  • stiklinės vandens;
  • citrinos (arba šaukštelio vyno akmens, arba dviejų šaukštelių citrinos rūgšties);
  • 250 g sviesto;
  • 1 kg miltų.

Pastaruoju metu aš labai susipykusi su video kėlimu čia, tad eikite čia ir pasižiūrėkite labai aiškų video, kaip patapti voru ir pasigaminti pišmaniją.

O štai kaip atrodo pišmanijos gamyba saldumynų fabrikuose.

Skanaus ir nepaskęskit cukraus voratinkliuose!

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos